Terug naar Hypotheken

Bankspaarhypotheek

Met de Bankspaarhypotheek lost u gedurende de looptijd niets af. U betaalt uitsluitend rente over het uitstaande bedrag. Omdat deze rente in beginsel aftrekbaar is in box1, profiteert u van belastingvoordeel. Bij deze hypotheekvorm sluit u tevens een geblokkeerde spaarrekening af. De premie die u hiervoor betaalt, wordt voor 100% gestort op deze spaarrekening; er zijn dus geen verborgen kosten. Met de spaarrekening, spaart u precies het benodigde kapitaal bij elkaar om op de einddatum uw hypotheek in één keer af te kunnen lossen. De hoogte van de premie is hier nauwkeurig op berekend. De belastingvrije rente die u over het spaardeel ontvangt, is gekoppeld aan de te betalen rente. Dit resulteert in een dempende werking op uw maandlasten.

Binnen deze hypotheekvorm is geen risico van overlijden afgedekt. Bij overlijden zal de lening dan ook niet geheel worden afgelost en kunnen nabestaanden met een restschuld geconfronteerd worden. Uiteraard kan naast de hypotheek wel een losse overlijdenrisicoverzekering worden afgesloten waarmee dit risico wordt afgedekt. In sommige gevallen is dit verplicht.

Bij rente-aanpassingen, bijvoorbeeld na het verlopen van de eerste rentevastperiode, zal de premie opnieuw worden vastgesteld. Hierdoor kan de maandpremie hoger of lager worden.